Canoteràpia al Taller Ocupacional de La Muntanyeta

El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de la Fundació La Muntanyeta, gràcies al suport de l’Ajuntament de Tarragona, ofereix el taller de canoteràpia, una teràpia assistida amb gossos i dirigida tant pels monitors i monitores del centre com per terapeutes especialitzats en la matèria.

La canoteràpia aporta múltiples beneficis a les persones amb alguna dificultat de llenguatge i/o algun tipus de discapacitat. Els gossos poden arribar a ser un molt bon suport per gestionar les emocions, afavorir la comunicació i millorar la qualitat de vida. En conseqüència, s’ha observat que les persones que han realitzat aquest tipus de teràpia han experimentat una reducció de l’estrés, una millora de les habilitats de comunicació i un augment de la capacitat per potenciar l’adquisició d’hàbits i rutines, inclosa una disminució del nombre de visites al metge.