La Fundació La Muntanyeta inicia un projecte per proporcionar seguretat i confort en els canvis posturals

La Fundació La Muntanyeta, amb el suport de la Diputació de Tarragona, ha posat en marxa el projecte “Seguretat i confort en els canvis posturals i posicionament”. Aquest programa està destinat a aquelles persones amb paràlisi cerebral greument afectades, tant de la Residència com del Servei de Teràpia Ocupacional de la fundació.

En aquestes persones, l’àrea cognitiva i de la comunicació estan molt lesionades i, per tant, de vegades és difícil donar-los el suport necessari per facilitar la seva participació i integració en activitats. A més, sovint presenten deformitats osteoarticulars importants que afecten en gran manera la columna vertebral i la resta d’articulacions, com el maluc o les espatlles. Això, juntament amb la insuficiència muscular, pot provocar dolor o malestar que els canvis posturals en unes condicions òptimes poden millorar. Aquestes limitacions també poden comportar conductes irritables i agitades.

Per millorar aquesta situació, el projecte té com a objectiu facilitar la participació i el confort de l’usuari posicionant-lo de la manera més adequada durant les activitats i en aquells moments que necessita estar més relaxat, així com optimitzar la seva qualitat de vida i poder fer els canvis posturals necessaris, amb la màxima seguretat i comoditat, tant per a l’usuari com per al treballador.

Així doncs, per poder facilitar aquesta comesa i assolir els objectius anteriors, s’ha dotat els professionals dels mitjans i els materials adequats: llits de cota zero o tatamis, matalassos posicionadors, puffs de posicionament, coixins de posicionament, tapissos lliscants per canvis posturals i arnesos individuals.